Vaihdetaan kuva sitten kun saan valmiista kakusta kuvan otettua. Nyt odottaa jääkaapissa koristelua. Mutta halusin kuitenkin tämän reseptin laittaa tänne ennen äitienpäivää vielä hyvin ehtii :) Tämä resepti syntyi halusta kokeilla valion uutta suklaakermaa ja fazerin mansikkasuklaata
Pohja:
200 g suklaa cookiesseja
75 g voita sulatettuna
Täyte:
2 prk valion suklaakermaa
1 prk sunnuntai vaniljatuorejuustoa
1 levy fazerin mansikkasuklaata
½dl kaakaota/suklaakahvia
6 liivatelehteä
n. 10 isoa mansikkaa
Kiille:
2 dl mansikkasosetta
2 dl mansikkamehua
1 dl sokeria
7 liivatelehteä
Koristelu:
suklaalla koristeltuja mansikoita
Laita täytteen liivatteen kylmään veteen likoamaan. Halkaise mansikat puolikkain (tai 3 osaan jos todella isoja). Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voi kekseihin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle. .Asettele mansikat kiertämään vuokaa leikkuu pinta reunaa vasten. Vatkaa kerma. Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Sulata suklaa ja lisää massaan koko ajan sekoittaen. Kuumenna kaakao/suklaakahvi kiehuvaksi. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne nesteeseen. Kaada seos massaan ohuena nauhana koko ajan hämmentäen. Kaada massa vuokaan niin että mansikat peittyvät ja anna hyytyä kylmässä pari tuntia ennen kiilteen valmistusta. Laita taas liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat ja lisää sokeri (jos käytät valmista sosetta et tarvitse niin paljon sokeria) Kuumenna mehu kiehuvaksi ja lisää siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana mansikkasoseeseen koko ajan sekoittaen. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli (hyytyy kyllä parissa tunnissa mutta itse valmistanut yleensä edellisenä iltana) Koristele kakku suklaaseen dipatuilla mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti