Tätä blogia päivittelee naisen alku Itä-Suomesta. Rakkauteni leivontaan ja kokkailuun alkoi ja pienenä mutta kakkuihin hurahdin enemmän muutama vuosi sitten. Keittiössämme valmistuu kaikenlaisia herkkuja makeasta suolaiseen. Koulutusta alalle en omista vaan kaikki on opittu omatoimisesti virheiden ja erehdyksien kautta Jos haluat ottaa minuun yhteyttä se onnistuu sähköpostilla osoitteeseen: makeitaunelmia@hotmail.com
Tunnisteet
aikuistenkakut
(16)
cup cakes
(4)
cupcakes
(1)
Hääkakut
(2)
Joulu
(3)
juustokakut
(12)
koristeet
(33)
lastenkakut
(49)
leivontaa
(1)
makeat piirakat
(3)
Pikkuleivät
(1)
Piparkakkuja
(2)
pop cakes
(1)
reseptit
(17)
ristiäiskakut
(11)
Suolaiset piirakat
(2)
täytekakut
(13)
täytteet
(4)
torstai 19. joulukuuta 2013
Glögi juustokakku
Nyt on pakko myöntää että kuvassa ei ole ihan ohjeen mukainen kakku mutta lähellä kuitenkin ;) tätä reseptiä olen nyt kokeillut ja muokannut useaan otteeseen ja nyt olen melkein täysin tyytyväinen joten tässä se on.
Pohja:
200 g piparia murskattuna
75 g voita sulana
Täyte:
5 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl fariinisokeria
½ dl tomusokeria
½ dl glögitiivistettä
7 liivatelehteä
Kiille:
2 dl glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.Murskaat keksit,sulata voi ja sekoita keskenään tasaiseksi massaksi. Painele massa vuoan pohjalle. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokerit,mausteet ja tuorejuusto. Sekoita hyvin. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja liota siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana massan sekaan koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada glögi astiaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota liivatteet sen sekaan. Kaada ohuena nauhana glögin sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia tai yön yli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti