keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Bebe-piirakka

Näin tämän reseptin kinuskikissalla ja tottakai sitä piti päästä kokeilemaan heti sopivan tilaisuuden tullen. En ole koskaan aikaisemmin bebe leivoksiakaan tehnyt mutta tämä resepti vaikutti herkulliselta ja kokeilemisen arvoiselta,  että nyt sain tilaisuuden tutustua näihinkin. Hieman ohjetta muokkasin esim. täytteen fariinisokerin määrää lisäsin ja kuorrutteen pikakahvin vaihdoin suklaakahvi jauheeseen. piiras odottaa nyt jääkaapiss kahvipöytään pääsyä.

maanantai 27. tammikuuta 2014

Mozzarella-tomaatti piirakka

 Tätä piirakkaa valmistin pitkästä aikaa kun ystäväni olivat kylässä. Pitihän jotain saada makean lisäksi. Ylemmässä kuvassa on piirakka ilman päälle tulevia lisukkeita. Alkuperäinen resepti on kinuskikissalta,mutta olen sitä hieman matkan varrella muokannut. Pohjalla on dijon sinappia ja parmesaaniraastetta jonka päälle on ladottu mozzarella ja tomaatit, joskus laitan lisäksi vielä punasipulirenkaita. Päälle vähän suolaa ja mustapippuria.
Kun piirakka on tullut uunissa laitan vielä päälle parmesaanilastuja,pinjansiemeniä ja mausteöljyä. Mausteöljyssä on oliviiöljyä,basilikaa,valkosipulia,suolaa ja pippuria. Lisäksi tähän sopisi erinomaisesti rucola tai vaikka ilmakuivattukinkku.

maanantai 20. tammikuuta 2014

Pancakes

Meillä on nyt selkeästi joku jenkki teema menossa kun ensin oli red velvet cake, nyt nämä ja seuraavaksi suunnitelmissa siintää jo suklaa cookies. Ai niin ja ruoaksi oli viikonloppuna pulled porkkia. Näitä pannukakkuja paistoin eilen illalla meidän vanhalla valurauta lettupannulla ja olivat muuten hyviä. Päällä nokare voita ja vaahterasiirappia. Valmistin nämä seuraavanlaisella ja ohjeella.

3 munaa
3 rkl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
2 dl kermaviiliä
3 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl voita sulatettuna

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.  Lisää maito ja kermaviili sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon sula voi ja anna taikinan turvota ainakin puoli tuntia. Paista esim. Lettu-tai blinipannulla. Tarjoile voi nokareen ja vaahterasiirapin kera. Lisäksi näihin sopii esim. Tuoreet marjat, kermavaahto, banaani, suklaa-pähkinä levite ja hillot

perjantai 17. tammikuuta 2014

Red Velvet Cake

 Ystävät (ja heidän hieno kameransa jolla nämä kuvat ystäväni on ottanut) kävivät kylässä ja mikäs sen parempi (teko)syy on leipoa. En halunnut tällä kertaa tarjota perinteistä täytekakkua tai muutakaan joten päädyin kokeilemaan red velvet cakea. Tämä on itseasiassa jo toinen kokeiluni.
Pohjien väri olisi saanut olla vielä punaisempi omaan makuuni mutta ensi kerralla sitten. Välissä ja päällä on kreemiä (voita,tuorejuustoa ja tomusokeria)
Maku oli kyllä mielestäni oikein hyvä mutta ensi kerralla haluan kokeilla maustaa tuota kreemiäkin jollain mielessäni on pyörinyt nyt vanilja ja erilaiset sitrushedelmät.

maanantai 13. tammikuuta 2014

Uuden Vuoden suolaiset herkut




Nämä piirakat tein viemisiksi kun lähdimme viettämään Uutta Vuotta ystäviemme kanssa. Vasemman puoleinen on Juustopiirakka jonka päällä on rucolaa,ilmakuivattua kinkkua ja parmesaanilastuja. Oikealla on taas savuporo piirakka. Molemmissa pohja tehty ihan perus ohjeella (voita,jauhoja,vettä,suolaa) Juustopiirakan täytteessä olen käyttänyt 3 eri vahvaa juustoja ja poropiirakassa on savuporo rouheen lisäksi muna-ruokakerma + mausteet sekä paahdettua sipulia. Hyvin näyttivät tekevän kauppansa.

Angry Birds cupcakes

 Joulu oli ja meni ja vuosikin jo ehti vaihtua. Olen yrittänyt ottaa hieman rauhallisemmin kun joulukuussa tuli leivottua sitäkin enemmän. Nämäkin kuppikakut lähtivät jo ennen joulua erään nuoren herran juhliin.
 Kuppikakut tein täälläkin julkaistulla ohjeella ja ovat todella suklaisia. Päällä on suklaakreemiä ja koristeet on valmistettu sokerimassasta. Lintuja oli 3 erilaista mutta näköjään keltaiset on jääneet kuvaamatta :/
Yhteensä näitä taisi olla 24-26 kpl :) Lisäksi tein pienen kinkkuvoileipäkakun. Ja olenkin ajatellut että alkaisin enemmän tännekkin laittamaan noita suolaisiakin juttuja.