perjantai 27. joulukuuta 2013

Testiä ja herrasväen pikkuleipiä

Pitää nyt kokeilla miten postaus näin puhelimella sujuu. Leivoin jouluksi näitä omia lemppareitani mummoni ohjeella jota olen itse hieman muokannut. Lupaan päivittää reseptin tähän pian. Välissä on mansikkamarmeladia mutta vadelma olisi mielestäni vielä parempaa tai aprikoosi. No ehkä ensi kerralla. Herkullisia olivat joka tapauksessa vaikka itse sanonkin.

maanantai 23. joulukuuta 2013

Hyvää Joulua


 Näiden kuvien myötä haluan toivottaa teille kaikille oikein ihanaa joulua. Nauttikaa joulun rauhasta,syökää hyvin ja rentoutukaa. <3
Palataan taas sitten joulun jälkeen linjoille. Nyt itsekkin yritän rauhoittua pikku hiljaa. Vielä on hieman töitä jäljellä.

torstai 19. joulukuuta 2013

Glögi juustokakku




Nyt on pakko myöntää että kuvassa ei ole ihan ohjeen mukainen kakku mutta lähellä kuitenkin ;) tätä reseptiä olen nyt kokeillut ja muokannut useaan otteeseen ja nyt olen melkein täysin tyytyväinen joten tässä se on.

Pohja:

200 g piparia murskattuna
75 g voita sulana

Täyte:

5 dl vispikermaa
200g  maustamatonta tuorejuustoa
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl fariinisokeria
½ dl tomusokeria
½ dl glögitiivistettä
7 liivatelehteä

Kiille:

2 dl glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä


Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.Murskaat keksit,sulata voi ja sekoita keskenään tasaiseksi massaksi. Painele massa vuoan pohjalle. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokerit,mausteet ja tuorejuusto. Sekoita hyvin. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja liota siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana massan sekaan koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada glögi astiaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota liivatteet sen sekaan. Kaada ohuena nauhana glögin sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia tai yön yli.

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Talvinen kakku


 Tähän kakkuun sankarilla oli muutama toive. Toivottiin tassun jälkiä,hevosenkenkiä,nuotteja ja ikää. No siitä sitten lähdin toteutusta pähkäilemään. Onneksi talvi ehti tulemaan näille nurkille ja siitä sain idean. Tiesin sankarin leikkivän little petshopeilla ja niitä mukaillen toteutin hevosen ja kissan jotka laitoin talviseen maisemaan temmeltämään. Kakun pintaan painoin tassuja ja hevosenkenkiä. Kakku itse on suklaapohjalla ja suklaamoussella eli jokaisen suklaanystävän unelma ja melko makea :D

Tässä koristeista vähän parempaa kuvaa :)

Hello Kittyn mökki


Joulukuu on ollut yhtä hulinaa ja sitten tuli vähän teknisiä ongelmia enkä meinannut saada kuvia tänne :/ No mutta takaisin ollaan sitten rytinällä :D Kävimme miekkoseni kanssa reissussa ja sieltä mukaan tarttui hello kitty piparimuotit jotka löytyivät H&M:stä. Pitihän niitä päästä kokeilemaan ja siitä sitten syntyi tämä pieni pinkki mökki. Katto on tällä kertaa ranskan pastilleja ja sokerimassaa. Seinät koristeltu pikeerillä ja sokerirakeilla. Ikkunat sulaa karkkia ja hopea suihketta. Hello Kitty koristeltu sokerimassalla.

tiistai 3. joulukuuta 2013

pienen ponin pieni mökki



Tämän vuoden ensimmäinen piparkakkutalo olisi tässä. Poni,kuusi ja lumihiutaleet/tähdet on tehty sokerimassasta. Kuusi koristeltu sokerihelmillä. Talo kasattu ja koristeltu pikeerillä. Ihan pieni ja soma mielestäni. Pääsi meidän keittiötä koristamaan