keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Valkosuklaa-vadelma juustokakku uunissa

Taisin lupailla jotain reseptiä tähän väliin. kuvaa kyllä valitettavasti joudutte odottelemaan hetkisen. Ja lupaan että tämä on viimeinen valkosuklaaresepti vähään aikaan :D on selkeästi tullut sitä taas hankittua varastot täyteen


Pohja:

1 pkt digestive keksejä
100 g voita sulatettuna

Täyte:

2 prk philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
2 kananmunaa
1 rkl maizenaa
1 dl vadelmasosetta (soseutin itse pakaste vadelmia joihin lisäsin 3 rkl sokeria ja 1 rkl maizenaa)


Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja lämmitä uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit,sulata voi ja sekoita massaksi. Painele keksimassa koko vuokaan myös hyvin reunoille (ei ihan ylös asti mutta melkein) Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto,kananmunat ja maizena. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. Sulata suklaa ja lisää massaan. Sekoita huolella! Valmista vadelmasose. Kaada puolet kakun täytteestä vuokaan. Kaada sen jälkeen vadelmasosetta raitoina (voit säästää osan vadelmasoseesta pinnan marmorointiin) täytteen päälle ja lisää vasta sitten loput täytteestä. Marmoroi pinta halutessasi lopulla vadelmasoseella. Paista kakkua uunissa alatasolla n. 1 h estä pintaa tummumasta kannella tai foliolla. Anna kakun asettua pari tuntia huoneen lämmössä ja parhaan lopputuloksen saat kun pidät kakkua vielä jääkaapissa tunnin


1 kommentti: