torstai 25. huhtikuuta 2013

Churrot


Olen halunnut kokeilla näiti siitä lähtien kun näin ne ensimmäisen kerran katsoessani Serranon perhettä joskus vuosia sitten :D Nyt näin vapun alla ajattelin että olisikin sopivaa julkaista kokeilemani ohje näitähän voi hyvin tehdä perinteisten munkkien rinnalle tai sijasta ihan miten nyt haluaa herkutella ;)

Churrot n.20 kpl

2½dl vettä
100g voita
1/4 tl suolaa
2½ dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
ripaus sokeria

4-5dl öljyä uppopaistamiseen

sokeria ja kanelia pinnalle

Suklaakastike:
200g suklaata (itse käytin Fazerin tummaa suklaata)
1½ dl kuohukermaa
nokare voita (tekee kiiltoa ja tulee vähän juoksevampaa kastikkeesta)
(ripaus chiliä)

Laita voi,vesi ja suola kattilaan ja kiehauta. Sekoita nopeasti vehnäjauhot joukkoon ja sekoita hyvin ja nopeasti taikina palloksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa erillisessä kulhossa munat ja ripaus sokeria vaahdoksi. Lisää taikinan joukkoon vähitellen koko ajan sekoittaen. Laita taikina pursotin pussiin (tai pussiin josta leikkaat kulman auki) käytä pyöreää- tai tähtityllaa.Kuumenna öljy kattilassa. Öljy on sopivan kuumaa kun pudotat sinne pienen palan taikinaa ja se nousee heti pintaan ja öljy alkaa poreilemaan. Purista pussista taikinaa tangoissa kattilaa voit käyttää katkaisussa apuna saksia. Anna paistua kauniin keltaisiksi ja nosta talouspaperin päälle hetkeksi kunnes pyörittelet sokeri-kaneli seoksessa. Valmista suklaakastike.Kuumenna kerma ja lisää suklaajoukkoon sekoittele kunnes suklaa on täysin sulanutta lisää lopuksi nokare voita ja halutessasi vähän chiliä. Dippaile munkit syödessäsi suklaakastikkeeseen ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti