keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Salama McQueen

 Tämän kakun kuskasin hieman pidemmälle pienen pojan syntymäpäivä juhliin ja kyllä hännitti että pääseekö kakku ehjänä perille mutta hyvin kävi ;) Toiveena oli tosiaan Salama Mcqueen mutta toteutukseen sain vapaat kädet. Aikaisemmin olen maalannut Salaman parikin kertaa ja halusin kokeilla tällä kertaa vähän erilaista koristetta. Tällaisen pikku auton sain sitten aikaan. Loppu tulokseen olin ihan suht tyytyväinen vaikka olisihan siitä voinut tulla vähän enemmän näköinen. Pyörät kuivatin erikseen ja liimasin sitten auton alle ja hieman ehkä maastomalliahan tämä on. Koristeet on tuttuun tapaan sokeri-ja karkkimassasta ja maalaukset toteutettu tomu- ja pastaväreillä.
Tässä kuvaa kokonaisuudesta. Ideoita hain taas netistä ja etenkin Kakkuhelmen kakut miellyttivät silmääni. Kakku on ihan normaali sokerikakkupohja,kostutus mansikkamehua ja välissä mansikka-ja valkosuklaamousset.

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Ariel

 Tämän kakun tein pienen tytön syntymäpäiville ja aihe tuli ihan toiveena. Loppu tulokseen olinkin itse kovin tyytyväinen. Harmitti vain kun en tajunnut ottaa koristeista kuvia lähempää. Etenkään tuosta isosta simpukasta ja helmestä. Koristeet ovat tuttuun tapaan sokerimassaa. Väreinä on käytetty pasta-, tomu- ja kimallevärejä. Isom simpukan muovasin käsin liilaksi värjäämästäni massasta ja kuivatin osta kuperiksi pienissä kulhoissa. Helmi on valkoista sokerimassaa joka on tomutettu helmiäisvärillä. Osa simpukoista,merihevoset ja korallit on tehty muotin avulla. Pinta on valkoisen ja vaaleansinisen massan sekoitusta joka on tarkoituksella jätetty hieman epätaseiseksi ja tarkoituksena oli muistuttaa merta. Kakku on 4 munan pieni kakkupohja jonka välissä on vadelma- ja valkosuklaamoussea ja massan alla voikreemiä.
Tässä hieman lähempää kuvaa Arielista. Vaikka tässäkään ei pyrstön kimallus näy kunnolla. Koriste on tosiaan maalattu pasta ja tomuväreillä  sokerimassalle.

vähän lisää angry birdsejä...

 Jatketaan edelleen tällä hyvin suositulla aiheella ;) Nämä herkut menivät eri paikkoihin. Muffinsit syntymäpäiville ja alempi kakku rippijuhliin. Muffinseja tein yhteensä 20 kpl. ja tein niihin muutamia erilaisia possuja. On kuningasta,rakennusmiestä ja perus possuja muutamalla eri ilmeellä. Possut on valmistettu sokerimassoista. Itse muffinsit ovat suklaa-suklaa-suklaa :D Eli taikinassa on reilusti kaakaoa ja talous suklaata rouhittuna ja keskellä vielä sydän tupla nougat patukasta. Päällys on suklaakreemiä. Olivat kyllä herkullisia vaikka itse sanonkin. Toivottavasti maistui myös päivänsankarille ja vieraille.
Ja tämä kakku tosiaan lähti rippihjuhliin sankarin toiveesta. Samoihin juhliin tein myös voileipäkakun lihatäytteellä ja kermalikööri-kahvi juustokakun. Olenkin jo pitkään halunnut päästä kokeilemaan tällaista versiota angry birds kakusta ja nyt vihdoinkin sain siihen tilaisuuden. Kakku on kooltaan melko pieni vain 4 munan ja kokosin sen pieneen leivonta kulhoon,jotta sain tarvittavan pyöreän muodon. Täytteenä on vadelma-ja valkosuklaamousset. Nokan ja töyhdön valmistin muutamaa päivää etukäteen. Nokka on sokerimassaa ja töyhtö punaista marsipaania (joka valitettavasti kävi kosteasta säästä johtuen hieman kiiltämään) Molemmissa on tukena hammastikkuja ;) Kakun päällystin voikreemillä ja punaisella sekä valkoisella sokerimassalla. Silmät ja kulmat ovat mustaa ja valkoista sokerimassaa. 

maanantai 9. heinäkuuta 2012

traktori kakku vol.2


Tämä kakku lähti viime viikolla ystäväni pojan syntymäpäiville. Tein tälle samaiselle pojalle viime vuonna Salama kakun joka löytyy tuolta aiemmista postauksista. Toiveena kakkuun oli traktori samaan tapaan kuin aiemmin tekemässä kakussani. Tosin merkki taisi vaihtua välissä ;)
Traktori on tehty tuttuun tapaan erivärisistä sokerimassoista. Ikkunat ja valot on harmaata massaa joka on maalattu hopeisella tomuvärillä. Pyörät ja koppi on tehty erikseen ja liimattu yhteen. Tässä liimaus vaiheessa muistin miksi viime kesänä taas kirosin kakkuja tehdessä. Kuumuus kosteus ja sokerimassat eivät vaan sovi yhteen alkuunkaan. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Tosin elintarvikeliiman vaihdoin pikeeriin jotta saatiin pyörät pysymään kiinni ;) Kakku on normaali sokerikakkupohja ja välissä vadelma-ja valkosuklaamoussea. Päällä on vaalean ruskeaa sokerimassaa jonka alla voikreemiä. Nuo urat on tehty ylimääräisistä kakun paloista ja esittävät kynnöstä.

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Pop Cakes

Vihdoinkin minäkin sitten pääsin kokeilemaan näitä "uutuuksia" tai no ainakin jonkinlaisia muunnelmia niistä. Nimittäin en millään viitsinyt käydä mistään tikkaritikkuja tähän hätään tilaamaan ja päädyin tekemään nämä vuokiin. Eikä taikinassakaan ole käytetty kakku tai muuta pohjaa vaan ihan keksejä ;) Tässä ylhäällä on pähkinä-suklaa versio ja se sisältää dominokeksejä ja pähkinä-suklaa levitettä. Päällystetty maitosuklaalla ja koristeet tehty sokerimassasta.
Ja tämä taas on vadelmainen versio. Sisältää vadelma dominoja ja vaniljatuorejuustoa. Päällys valkosuklaata. Koristeeksi väsäin tuollaisi pieniä vadelmia sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta

PInkki Poni


Tai no ei nyt ihan Pinkki Poni mutta pinkin sävyinen heppa aiheinen kakku lähti pari viikkoa sitten kahden tytön syntymäpäiville :) Muuta toiveita en saanut kuin että tytöt harrastavat ratsastusta,jalkapalloa ja laskettelua ja että lempi väri on pinkki. Siltä pohjalta päädyin sitten tällaiseen toteutukseen :) Heppa on maalattu pastaväreillä ohuella pensselillä vaniljan makuiselle sokerimassalle. Kukat laatan reunoilla on tehty muottia apua käyttäen ja keskellä on pienet sokerihelmet. Muutkin koristeet ovat sokerimassaa ja kakun reunoilla olevat kukat on tehty uudella muotilla :) Kakku on koottu kääretorttu pohjista välissä mansikkamoussea suklaa hipuilla. Reunat sitä tuttua flora vispiä