perjantai 4. toukokuuta 2012

Mango-juustokakku


Tämä kakku on jo viime kesältä mutta minulta aiemmin pyydettiin mango juustokakun ohjetta joten tässä se nyt tulee. Tätä ohjetta on helppo soveltaa ja voit vaihtaa mangon mihin makuun tahansa,esim. mansikkasoseseen,kuningatar,vadelma ym. Täytteeseen voi myös halutessaan lisätä yhden levyn valkosuklaata mutta vähennä silloin liivatteen määrää.

Pohja:
3 dl digestive keksejä murskana
75g voita sulatettuna

Täyte:
1 prk flora vispiä
1 prk vanilja rahkaa
1 prk vanilja tuorejuustoa (sunnuntai)
1 prk mangososetta
1 dl sokeria
1 dl mango mehua
7 liivatelehteä

Kiille:
2 prk mangososetta
1 dl sokeria
2 dl mango mehua
6 liivalehteä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (helpottaa kakun irrotusta) tai elmukelmulla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita sulatettu voi keksimurskaan ja sekoita hyvin. Painele tiiviisti vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispi kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon rahka,tuorejuusto,mangosose ja sokeri. Sekoita hyvin. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita hyvin kiehuvaan mehuun. Kaada mehu-liivateseos ohuena nauhana massaan ja sekoita hyvin!! Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia. Valmista kiille. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita sose ja sokeri. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liota puristellut liivatelehdet siihen.Kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen soseen joukkoon. Kaada kiille kakun päälle anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli (itse yleensä valmistan päivää ennen mutta hyytyy kyllä lyhyemmässäkin ajassa)

1 kommentti:

  1. Nam :-) Mango-juustokakku on superhyvää! Ihanasti sopii nuo tuoreet hedelmät koristeeksi :-)

    VastaaPoista